Huskeliste til konfirmation

Skal du holde konfirmation, men føler dig en smule overvældet af alt det, der skal planlægges? Hvornår skal du sende invitationerne? Hvad med lokalet? Og hvem skal stå for maden? Ja, der er meget at tænke på! Derfor har vi lavet denne guide, der hjælper dig med at planlægge konfirmationen trin for trin. Husk, at alle konfirmationer er forskellige, så denne huskeliste er blot til hjælp. Du kan tilpasse den, som du vil, så den passer bedst til dine behov og ønsker.

Det første du skal huske inden konfirmationen

Konfirmationen er en stor dag, ikke kun for konfirmanden, men også for familien. Derfor er det en god idé at begynde planlægningen i god tid. Det første skridt er at tage en snak om, hvordan dagen skal se ud. Hvad er jeres ønsker og forventninger? På den måde ved I tidligt, hvad I skal være på udkig efter, samt hvilket lokale I ønsker. 

12-10 måneder før konfirmationen

Planlægningen starter for alvor her, hvor I begynder at tage de første store beslutninger. Det er også her, I bør lægge et budget, så I har styr på, hvor meget I vil bruge på de forskellige dele af konfirmationen.

Datoen for konfirmationen er som regel fastlagt på forhånd, hvilket betyder, at der ofte er rift om lokalerne. Derfor er det vigtigt at være ude i god tid med reservationen. 

Da konfirmationen typisk finder sted om foråret, kan vejret være uforudsigeligt, og vi anbefaler derfor at vælge et indendørs lokale, eller i hvert fald sætte et telt op. Lav en foreløbig gæsteliste for at få en idé om, hvor mange I ønsker at invitere. Overvej også, om I vil hyre en professionel fotograf til at forevige dagen, og husk at booke i god tid, hvis det er tilfældet.

8-6 måneder før konfirmationen

Nu begynder det at blive mere konkret, og det er tid til at få styr på nogle af de detaljer, der skal være på plads for, at dagen bliver præcis, som I ønsker.

Send save-the-date kort eller en besked ud til gæsterne, så de kan reservere datoen. Vælg og bestil konfirmandens tøj. Det kan være en traditionel konfirmationskjole, et jakkesæt eller noget helt tredje. Overvej og book en cateringservice, hvis I ikke selv står for maden. Har I særlige ønsker til menuen, så sørg for at afstemme det med cateringfirmaet i god tid. Book eventuel musik eller underholdning til festen. Det kan være alt fra en DJ, et liveband til en taler eller entertainer.

4-3 måneder før konfirmationen

Her begynder tiden for alvor at gå stærkt, og det er vigtigt at holde styr på detaljerne.

Send invitationerne ud til gæsterne. Husk at inkludere informationer om, hvor og hvornår ceremonien og festen finder sted, samt eventuelle praktiske oplysninger.

Find og book en frisør og makeupartist, hvis konfirmanden ønsker professionel hjælp på dagen. Bestil blomsterdekorationer, hvis I ønsker, at kirken eller festlokalet skal pyntes op med friske blomster. Start med at planlægge bordplanen, hvis I har mange gæster, og det er vigtigt at placere folk rigtigt i forhold til hinanden. Overvej, om der skal laves en ønskeliste, som kan deles med gæsterne.

2 måneder før konfirmationen

Nu nærmer dagen sig, og det er tid til at få styr på de sidste praktiske detaljer.

Hold et møde med festlokalet eller cateringfirmaet for at gennemgå jeres ønsker og forventninger. Det er her, I kan få afklaret de sidste detaljer om menuen og tidsplanen. Begynd at gå skoene til, hvis de er nye, så konfirmanden ikke får vabler på den store dag. Tænk over dekorationer og bordpynt, og sørg for at få bestilt det i god tid.

1 måned før konfirmationen

Nu er det ved at være tid til at få de sidste ting på plads og sikre, at alt er klart til den store dag. Bekræft alle bookinger, så I er sikre på, at alt forløber som planlagt. Det gælder både, festlokalet, catering, musik og blomster.

Færdiggør bordplanen og send den til lokalet eller cateringfirmaet, så de kan forberede opsætningen. Til slut afhent konfirmandens tøj og sørg for, at alt sidder som det skal.

½ måned før konfirmationen

Nu handler det om de sidste detaljer og at forberede sig mentalt på den store dag. Få ordnet neglene, hvis det er noget, konfirmanden ønsker. Planlæg et afslappet arrangement med nærmeste familie eller venner, hvis der er behov for at tage lidt af spændingen inden dagen.

Når konfirmationsdagen nærmer sig

Når I rammer de sidste dage før konfirmationen, handler det om at holde fokus og undgå stress. Sørg for at få en god nats søvn og spis godt dagen før, så I er friske og klar til den store dag. På selve dagen skal I holde jer til tidsplanen og nyde øjeblikket. Det er en særlig dag, der fejrer en stor milepæl i konfirmandens liv.

Denne guide vil hjælpe jer med at holde styr på planlægningen og sikre, at konfirmationen bliver en uforglemmelig dag for både konfirmanden og gæsterne. 

Vi har de perfekte lokaler til din konfirmation 

Vælger I at afholde konfirmationsfesten hos os, står vi klar til at hjælpe med at gøre planlægningen nem og overskuelig. Vi kan hjælpe med kontakt til både florist og DJ for at sikre den helt rigtige stemning til festen. Derudover tilbyder vi at hjælpe med at printe bordkort, menukort og bordplan, så detaljerne sidder lige i skabet. Hvis I ønsker en større fest, er Brøndsalen et oplagt valg med plads til op til 180 gæster. Hvis I foretrækker en mere intim atmosfære, er Paradehuset et perfekt valg med plads til 90 gæster ved lange borde eller 70 gæster ved runde borde

Når det kommer til valg af maden, vil vi gennemgå menuen sammen under vores planlægningsmøde, som vi holder to måneder før festen, så alt bliver, som I ønsker det.

Nyd dagen! Dette er jeres mulighed for at fejre konfirmanden og skabe minder, der varer ved.

Næste
Næste

Derfor bruger vi sæbebobler til bryllup