De 11 bedste bryllupstraditioner

De 11 bedste bryllupstraditioner

Et bryllup er ikke blot en ceremoni, men en fest i kærlighedens navn, hvor hver detalje fejres med stor glæde. Dette er en dag, hvor store følelser er i spil, ikke kun for brudeparret selv, men også for alle de deltagende gæster. Hver brud og brudgom ønsker, at deres bryllupsdag bliver en uforglemmelig oplevelse, der lever op til alle forventninger.

Gennem tiderne er der blevet udviklet en række bryllupstraditioner, både gamle og nye, der er blevet videreført fra generation til generation. Disse traditioner er ofte dybt forankrede i overtro, værdier og principper fra fortiden, og de har hver især deres egen unikke betydning og formål. Her har vi samlet 11 af de mest elskede og udbredte bryllupstraditioner, og tilføjer en kort forklaring på, hvorfor disse traditioner stadig er en vigtig del af bryllupsfejringer i dag. 

  1. Manden skal have svigerfars tilladelse til at fri
    Det er blevet lidt en regel at manden skal spørge sin svigerfar om tilladelse inden han har tænkt sig at fri. 

  2. Forlovelsesringen skal sidde på venstre ringfinger
    Det er ikke alle, der er enige i hvor forlovelsesringen skal sidde, men der er tradition for at den sidder på venstre ringfinger, da kærlighedsåren går fra hjertet til ringfingeren. 

  3.  Man skal kaste ris på brudeparret når de kommer ud fra kirken  
    Dette er en gammel tradition. Man kaster ris på parret som et tegn på frugtbarhed, altså man gerne vil have, at de snart skal have et barn. Det skal dog siges at mange steder er det ikke lovligt at kaste med ris mere. Flere og flere er begyndt at kaste fuglefrø eller puste sæbebobler. Husk det er en god ide altid at spørge om lov inden den store dag.  

  4. Parret skal ikke sove sammen natten inden brylluppet
    Det er jo op til parret selv om man gør det, men det siges at det bringer uheld at sove sammen natten før og forlader samme sted lige inden brylluppet. 

  5. Der skal kysses over bordet
    Når gæsterne begynder at slå bestikket mod tallerkenen, skal brudeparret op på stolene og kysse.
    Der skal kysses under bordet 
    Når gæsterne begynder at trampe i gulvet, skal brudeparret kravle ned under bordet og kysse.

  6. Kys på brudgommen/bruden 
    Når bruden forlader rummet, er der en gammel tradition der siger at alle de kvindelige gæster til brylluppet skal skynde sig op og kysse brudgommen på kinden. Dette gælder selvfølgelig også omvendt. Det er en gammel overtro om at det bringer lykke og god vind fremover, når man bliver kysset af det andet køn. Samtidig giver det også et godt grin hos alle gæsterne.

  7. Man skal danse brudevalsen INDEN midnat 
    Der skal selvfølgelig danses brudevals, brudeparret har jo ikke lavet andet end at øve op til den store dag. Man skal dog huske at den skal danses inden midnat, det siges nemlig at hvis ikke, bringer det uheld for parret.

  8. Der skal klippes i brudgommens strømper og i brudens slør
    Når dansen er slut og alle gæsterne er gået tættere og tættere på parret, skal mændene løfte brudgommen op og klippe sokkerne i stykker. Dette symboliserer, at manden ikke længere er fri, og derfor giver man efterfølgende sokkerne til bruden.

  9. Når det kommer til brudebuketten, er det brudgommen der skal vælge den
    Ifølge traditionerne er det brudgommen, som skal vælge og sammensætte brudebuketten, helt uden hjælp eller noget fra bruden. I dag ses det dog ofte, at bruden selv vælger sin buket, eller den bliver valgt i fællesskab. 

  10. Det tøj, gæsterne har på, må ikke være sort eller hvidt og de må ikke være pænere klædt end bruden
    Kvinden har efter tradition altid hvid brudekjole på, man siger derfor at gæsterne ikke skal bære hvid, da bruden skal være i centrum (mænd må gerne have hvid skjorte på). Derudover må man ikke have sort på, da det er sorgens farve. 

Bryllupstraditioner I kan lave til jeres bryllup 

Efter at have gennemgået en række af de mest populære bryllupstraditioner, er det vigtigt at huske, at valget er jeres. Det er jeres dag, og den skal afspejle præcis det, I ønsker. Hver tradition tilbyder en mulighed for at tilføje et personligt præg. For eksempel, i stedet for at kaste med ris efter ceremonien, kan I overveje mere kreative alternativer som at puste sæbebobler eller fuglefrø. Nogle kirker tillader faktisk ikke kast med ris, så det er altid en god ide at tænke i alternative løsninger. Husk på, at det er muligt at tilpasse eller helt udelade enhver tradition, så den passer perfekt til jeres vision om dagen og giver jer de mest betydningsfulde øjeblikke på jeres specielle dag.

Forrige
Forrige

Liste med alle Bryllupsdage