Liste med alle Bryllupsdage

Der findes bryllupsdage for hvert år efter brylluppet. Det er ikke alle, der fejrer dem, men man kan gøre det, hvis man ønsker, og det er en skøn måde at fejre sit ægteskab og kærlighed på. Nogle bryllupsdage har mere betydning end andre. Vi har udarbejdet en oversigt over alle bryllupsdage og deres navne. Der er også en række særlige traditioner forbundet med bryllupsdage, som vi har beskrevet nærmere.

Bryllupsdage navn og år

Her er en oversigt over alle bryllupsdage fra 1 år og op til 90 års ægteskab. Fra 0 til 25 år har hvert år en specifik titel. Derefter er det hvert femte år og op til 90 år, der har en titel, og det kaldes granitbryllup.

1 år: Papirbryllup

2 år: Bomuldsbryllup

3 år: Læderbryllup

4 år: Blomsterbryllup

5 år: Træbryllup

6 år: Sukkerbryllup

7 år: Uldbryllup

8 år: Bronzebryllup

9 år: Pilbryllup/stråbryllup

10 år: Tinbryllup

11 år: Stålbryllup

12 år: Silkebryllup

12,5 år: Kobberbryllup

13 år: Kniplingsbryllup

14 år: Elfenbensbryllup

15 år: Krystalbryllup

16 år: Månebryllup

17 år: Ametystbryllup

18 år: Margueritbryllup

19 år: Granatbryllup

20 år: Porcelænsbryllup

21 år: Turkisbryllup

22 år: Alliancebryllup

23 år: Tulipanbryllup

24 år: Karatbryllup

25 år: Sølvbryllup

30 år: Perlebryllup

35 år: Koralbryllup

40 år: Rubinbryllup

45 år: Safirbryllup

50 år: Guldbryllup

55 år: Smaragdbryllup

60 år: Diamantbryllup

65 år: Krondiamantbryllup

70 år: Jernbryllup

75 år: Kronjuvelbryllup

80 år: Egebryllup

90 år: Granitbryllup

Bryllupsdage betydning og fejring

Det er ikke alle, der fejrer deres bryllupsdag hvert år, og det er helt normalt. Nogle bryllupsdage er dog mere traditionelle end andre. For eksempel er papirbryllup en tradition, her spiser man toppen af sin bryllupskage, som man har gemt i fryseren.

Kobberbryllup

Efter papirbryllup kommer kobberbryllup, som fejres efter 12,5 år. Traditionen inkluderer at lave en æresport, der kun må være halvt så stor som til sølv- og guldbryllup. Man overrasker også ægteparret med morgensang. Det er normalt familie og tætte venner, der kommer og fejrer parret om morgenen.

Sølvbryllup

Sølvbryllup fejres efter 25 års ægteskab. Her kommer familie og venner igen for at vække parret med morgensang. Parret har som regel sørget for morgenmad til dem, der kommer. Der opsættes også en æresport i fuld størrelse, i modsætning til kobberbryllup. Om aftenen holdes der som regel en middag eller fest for at fejre kærligheden.

Guldbryllup

Guldbryllup fejres efter 50 års ægteskab og er en stor dag for kærligheden, som alle ægtepar fejrer. Traditionerne er de samme som til kobber- og sølvbryllup. En særlig tradition ved guldbryllup er at sætte forgyldte blomster i et af parrets sko for at symbolisere husfred og brændende kærlighed.

Forrige
Forrige

Sådan laver du bryllupsinvitationer 

Næste
Næste

De 11 bedste bryllupstraditioner