Bordplan til bryllup 

Den perfekte bordplan til bryllup

EN GUIDE, INDEN I GÅR I GANG DERHJEMME

Når tiden nærmer sig den store dag og gæsteantallet ligger mere på plads, begynder det at være tid til at lave en bordplan.

At lave en bordplan kan være noget af et puslespil. Inden I kaster jer ud i det helt store, kan det være en hjælp at vide hvilke borde og muligheder vi kan tilbyde samt hvilke muligheder der er i de tre forskellige lokaler. 

Runde eller aflange borde?

Det mest klassiske og populære valg til bryllupper, er runde borde. Vi anbefaler selv runde borde, da vi synes, man snakker bedst med alle gæster om bordet og man har den bedste øjenkontakt. Ved runde borde er vores erfaring at vores service fra personalet er mest effektivt.

Vi har to størrelse af runde borde

-          160 cm Ø (8-mands bordene)

-          180 cm Ø (10-mands bordene)

Vores anbefaling er at holde sig til de små borde på 160 cm, da det er lettere at snakke med gæsterne på den anden side af bordet og stemningen ved bordet bliver mere hyggelig og intim. Det er lettere at inddrage alle i en samtale. Vi anbefaler derfor at man godt kan sidde 8-9 personer på dette bord.

Der kan dog være svært at få bordplanen til at gå op, og derfor vil der sikkert komme nogle borde hvor det kun vil passe med 10 personer. Her vil vi vælge det store bord på 180 cm. Er det helt umuligt med bordplanen og går det kun op hvis der sidder 11 personer ved ét bord, kan dette lige gå ved et 180 cm bord også. Men hvis det kan undgås, ville vi anbefale dette. Man kan sagtens blande store og små runde borde i ens bordplan, uden at det er noget man vil lægge mærke til.

Langborde kan give et mere uformelt look og afslappet stemning. Langborde giver plads til flere gæster i lokalet og det er en god løsning hvis I gerne vil udnytte antallet af gæster og størrelsen af lokalet fuldt ud.

Ved lange borde kan det være sværere at få øjenkontakt med lige så mange gæster som ved de runde borde. Til gengæld kommer man tættere på de gæster, der sidder på den anden side af bordet.

Længden på langbordene kan variere og afhænger bl.a. af jeres ønsker. Vores langborde er 80 cm bredde og længden vil typisk vælges til at være 740 cm. Her vil der kunne sidde 24 gæster. Vi anbefaler ikke at bordene bliver alt for lange, da dette kan være med til at forsinke servicen og flowet for tjenerne. Alt efter gæsteantal vil vi hjælpe jer med at finde den bedste løsning hertil.

Bordplan til Paradehuset

Der er maksimalt plads til syv runde borde i Paradehuset, uanset størrelsen på bordene. Vi anbefaler derfor maksimalt 70 personer ved runde borde i Paradehuset, hvor dette altså ville være 7 borde med 10 pr. borde, ved 180 bordene. Som nævnt tidligere vil det være muligt at sidde 11 ved at 10-mands borde. Så er I fx 72 gæster og ønsker runde borde I Paradehuset, kan dette stadig være en mulighed.

Er I 90 gæster og har I forelsket jer i Paradehuset, vil langbordene være løsningen for jer. Præcise antal langborde og fordeling af gæster vil vi være i dialog omkring sammen, både så det passer med de antal gæster I ønsker pr. bord og samtidig skal give det bedste flow i lokalet for personalet.

Bordplan til Brøndsalen

Grundet Brøndsalens store størrelse, vil der være mere fleksibilitet i forhold kreativiteten til forskellige muligheder af bordplaner i lokalet.

Der kan maksimalt være 20 runde borde af størrelsen 180 cm i Brøndsalen og derfor anbefaler vi maksimalt 200 gæster ved runde borde.

Vi anbefaler maksimalt 230 gæster ved langborde. Antallet af langborde kan vi tilpasse jer. Typisk vil der være 6-8 langborde med 30-40 personer pr. bord. Ønskes der en hestesko, bordopstilling eller noget helt andet, hjælper vi også gerne med dette.

Både runde og lange borde fungerer rigtig godt i Brøndsalen, i forhold til pladsen. Vi anbefaler stadig ikke at langbordene bliver alt for lange af hensyn til servicen og personalet. 

Bordplan til bryllup

Bordplan til Restauranten

I restauranten er det som udgangspunkt kun runde borde, der er en mulighed, da rummet lige præcis ikke er indrettet praktisk nok, til at langborde kan give mening.

Der er plads til maksimalt 8 runde borde af størrelsen 180 cm Ø. Derfor anbefaler vi maksimalt 80 gæster i restauranten. 

Dog med undtagelse af, at der godt ville kunne knibes en ekstra gæst ind på et bord eller to, det anbefales dog ikke. 

Bordplan skabelon, hvor sidder man som brudepar? 

En generel overvejelse når I skal vælge bord og placering I lokalet:

1) Sørg for at I kan se alle gæster I lokalet

2) Tænk over om alle gæster kan se jer

3) Find den bedste placering i forhold til lyset og baggrund til billeder

Ovenstående er selvfølgelig nogle overvejelser som vi selv har taget højde for, I de bordplansskabeloner som vi har lavet til hvert lokale, på forhånd og som vi deler med jer når vi planlægger dagen sammen.

I Paradehuset sidder brudeparret oftest ved bord 3 (se bordplan)
I Restauranten sidder brudeparret ofte ved bord 3 (se bordplan)
I Brøndsalen vil brudeparret oftest sidde på bord 2 (se bordplan)

Derefter kommer spørgsmål omkring, hvem der skal sidde med til bords. Der findes selvfølgelig de traditionelle ”regler” som man kan følge hvis man går op de faste traditioner.

Hvis I spørger os, er det vigtigste at sidde sammen med dem I gerne vil bruge jeres aften sammen med og som I ved, vil give jer den bedste aften. Det kan både være familie eller jeres tætteste venner. Denne dag er jeres store dag og I bestemmer! 

Placering af jeres gæster 

Vi anbefaler ikke at sætte jeres gæster sammen med nogle de slet ikke kender på forhånd, da det kan være svært at få gang i samtalen. Vælg hellere at sætte jeres gæster sammen med nogle de kender, så I er sikre på at der er god stemning og alle hygger sig.

Derudover anbefaler vi at sætte de ældre på et samlet bord. Der kan være nogle overvejelser i, hvor I placerer bordet med de ældre gæster. Dette afhænger selvfølgelig også af lokalet.

Nedenstående ses nogle af de overvejelser vi selv har med os, hvis I har brug for vejledning til jeres bordplan:

  • Skal bordet være tæt på toiletter

  • Skal bordet være langt væk fra høj musik / højttalere

  • Evt. ikke sæt borde lige ved indgangen hvis gæsterne går meget ud og ind

  • Skal de ældre evt. sættes ved at borde der ikke skal fjernes senere på aftenen.

Dette er som sagt overvejelser vi har erfaret os, og er noget man kan vælge at have med i sine egne overvejelser. Det kommer helt an på hvad der vil fungere bedst for lige præcis jeres familie og venner, på den store dag. 

Hvordan får man snakket med alle gæsterne?

Hos os starter brylluppet ofte med en stående reception i to timer, hvor der serveres champagne, evt. bryllupskage og snacks. Her er der mulighed for at komme rundt og snakke med jeres gæster.

Under middagen vil der ofte også være tid mellem retterne, hvor I kan rejse jer og snakke med de andre borde. Der vil ofte også være afsat tid mellem retterne, hvor der er mulighed for at I og gæsterne kan gå udenfor og mingle, inden næste tale eller servering.

 Når vi serverer kaffe og sødt efter middagen, gøres det også stående, så der igen er mulighed for at bryde op og snakke med andre gæster end dem man sad til bords med.

Forrige
Forrige

Bordkort til bryllup 

Næste
Næste

Toastmaster til bryllup